2016年11月6日星期日

Zlatans målfirande blev stor nätsnackis

Efter en längre period utan mål, mer exakt med endast ett mål på elva matcher, så var Zlatan Ibrahimovic tillbaka i målprotokollet mot Swansea. Den svenske anfallsstjärnan blev tvåmålsskytt när Manchester United vann med 3–1 i Premier League. Utmärkt Zlatan Ibrahimovic fortfarande vara kraftfulla , fler och fler barn som bär hans Fotbollströjor Barn att ta han som sin idol och mål.
Zlatan Ibrahimovic har gjort många mål som varit vackrare och mer prestigefyllda än de han stod för i Wales. Han har mött betydligt tuffare motståndare än ett Swansea i fritt fall. Men de två målen i går bröt längsta måltorka i tio år fortfarande var oerhört viktigt för hans karriär i en Manchester United tröja.
Zlatans första mål i matchen kom till efter drygt 20 minuters spel. Wayne Rooney spelade fram Zlatan som utanför straffområdet drog sin back, skaffade sig yta och dunkade in 2-0. Målet betydde mer än 2-0 och att Zlatans måltorka var ett minne blott. Det var nämligen det 25 000:e målet som gjorts i Premier Leagues historia. Zlatan själv sa efteråt att han aldrig varit orolig eftersom de skapat så många målchanser.

Inget lag gör lika många mål i Premier League. Det var femte gången den här säsongen man gjorde fyra eller fler mål. Men den statistisk som kanske är viktigast för gulddrömmarna är antalet målskyttar.