2016年11月27日星期日

Chelsea vände och vann mot Tottenham

Tungviktsmöte i Premier League. Mardrömsveckan fortsätter för Tottenham. I tisdags åkte man ur champions league redan i gruppspelet och under lördagskvällen förlorade man med 2-1 mot rivalerna Chelsea – samtidigt som resultatet gör att Chelsea går rätt upp i serieledning. Alle begeisterten Fans gekleidet blau Billiga Fotbollströjor waren verrückt zu feiern. Gästerna var laget som såg aningen bättre ut, men Chelsea visade sann kämpar- och laganda, och tog till slut med sig alla tre poäng upp i toppen av tabellen.
Christian Eriksen gav gästande Tottenham en drömstart mot serieledaren Chelsea när han redan i den elfte minuten gjorde matchens första mål. Målet var en riktig fullträff från dansken som avslutade strax utanför straffområdet. Men Chelsea skulle komma tillbaka. Först erkände Pedro minuter innan halvtid när han klädd Chelsea tröja slutade också utanför straffområdet mot mål och skruvade bollen mot bortre stolpen. Sedan följdes målet upp tidigt i andra när lagkamraten Victor Moses i den 51:e minuten skickade in 2–1 som också blev matchens sista mål.

Slutresultatet blev därför 2-1 till hemmalaget, vilket innebär att Chelsea nu går upp i serieledning, och att Tottenham förutom sin plats i champions league dessutom nu förlorat sin svit som det enda obesegrade laget i premier league.För Chelsea befäste segern en känsla: Det här är favoriterna till titeln.