2017年8月13日星期日

Neymar har ett mål och en hjälp i Paris Saint-Germain debut

Brasilien framåt Neymar gjorde sitt mycket efterlängtade första utseende för PSG på söndag mot Guingamp i Ligue 1. Tusentals PSG-fans sattes på Billiga Fotbollströjor för att vänta på världens dyraste spelares prestation, och det slutliga resultatet gör dem inte besvikna.
Neymar visade klass, Neymar noterade för både scoring och målvakt för att hjälpa PSG vinna över Guingamp 3-0. Neymar gjorde poängen efter 82 minuter, när han bröt bollen högt i mål från fem meter. Neymar bevisade sig att han också är attack slitage en Paris Saint-Germain tröja på planen.
Brasilianen var upptagen hela natten. Han drev ofta inuti, plockade upp bollen centralt mellan linjerna och spelade skaparens roll. Han hoppade över försvarsförsvarare efter vilja. Han borde verkligen ha fått hjälp sent i första halvleken, men Marquinos 'header träffade ribban. Men Neymar fick till sist sin hjälp och fick senare sitt mål när han klev hem Cavani's cross.
"Det är alltid mycket viktigt att göra poäng, inte bara i den första matchen. Jag är väldigt lugn. Det här är en stor utmaning för mig som person, men vi har ett bra lag och säsongen har precis börjat," sa Neymar till Canal Plus på spanska.

Om Neymar spelar som han gjorde söndag i sin debut i Paris Saint Germain i varje spel för sin nya klubb, kanske rekordet 263 miljoner dollar överföringsavgift PSG betalas kommer så småningom att bli mindre galen.