2017年8月3日星期四

Neymar blev världens dyraste fotbollsspelare

PSG rapporterar torsdag kväll att Neymar är redo för den franska klubben. Neymar slutar med kontraktet med Barcelona och tecknar ett 5-årigt kontrakt med Paris Saint-Germain. Neymar får nummer 10 PSG Billiga Fotbollströjor och det kommer att vara närvarande på 13.30 fredag.
Övergången slutfördes slutligen efter att Neymars advokater oroade sig på Barcelonas klubbkontor och betalade 222 miljoner euro-buy-out-klausulen efter att La Liga vägrade ta emot pengarna. Neymar blev världens dyraste fotbollsspelare med tydlig marginal. Ett antal internationella medier har rapporterat att Neymar kommer att tjäna 30 miljoner euro om året bär Paris Saint-Germain tröja. Barcelona köpte Neymar från Santos för 83,5 miljoner euro 2013.
Handeln mellan PSG och Barcelona har varit relativt snabb. Där några övergångssaga kan sträcka sig över flera månader, är det inte länge sedan de första trovärdiga källorna först rapporterade om PSGs avsikter. Vid den tiden var det inte känt om Neymar faktiskt skulle vara intresserad av en övergång till Paris-klubben.

Som Barcelona-spelare vann Neymar La Liga 2015 och 2016. År 2015 var han också central för laget som vann Champions League-finalen. I PSG blir Neymar lagkamrat med personer som Edinson Cavani, Marco Veratti, Thiago Silva, Dani Alves, Angel Di Maria och Julian Draxler.

没有评论:

发表评论