2017年8月6日星期日

Arsenal slog Chelsea efter straffspelet

Säsongens första Arsenal-trofé var säkrad med seger i Community Shield mot Chelsea på Wembley. "The Gunners" vann matchen på straff. Arsenal vann 4-1 efter straffesparken i en dramatisk kamp mot Londons rivaliserande söndagsmiddag. Det var en viktig seger för Arsenal före den nya säsongen, både spelare och fans som klär Arsenal Billiga Fotbollströjor har alla förtroende för kommande säsong.
Båda lagen saknade något av sitt bästa. Det var en snabbare öppning av matchen, där Arsenal skapade de första farorna, utan att nå rätt ändamål. Det första riktigt stora skottet kom efter halvspel första gången. Efter en tid då Chelsea hade haft bollen mycket, vände sig Arsenal till en motattack. Bollen slutade med Alexandre Lacazette inom 16 meter. Den franska anfallaren klädd Arsenal tröja vände sig upp och sparkade, men bollen träffade kannen och hoppade ut.
Det var 1-1 efter 90 minuter, och lagen gick direkt till straffarna, där ett nytt system genomfördes där lagen inte tog någon annan straff. I straffskyddet testades det nya ABBA-formatet, vilket innebar att lagen bytte till att ta straff först i paren. Systemet kommer att användas i alla cup turneringar i England denna säsong.

Arsenal manager Arsene Wenger kommer samtidigt med en önskan för sina egna anhängare.

没有评论:

发表评论