2016年12月8日星期四

Zlatan och Mchitarjan skjuta United till seger

En seger borta i kylan mot ukrainska Zorja var ett krav för att Manchester United skulle var säkra på Europa League-avancemang. Zlatan Ibrahimovic hade röd Billiga fotbollströjor beslutade match förrän 2-0 när hans Manchester United gick vidare till finalen i Europa League.
I början av den andra halvleken gled Henrik Mkhitaryan igenom Zoryas försvar och rullade enkelt in 1-0 för Manchester United. Det upphaussade nyförvärvet Henrich Mchitarjan – som hittills floppat ordentligt – snodde åt sig bollen mitt på offensiv planhalva i upptakten av andra halvlek och gled elegant igenom försvaret, innan han behärskat placerade in 1–0 för United. Hans första träffen sedan hans flytt till Manchester i en Manchester United tröja.
Zlatan gjorde även han mål i friläge, när han utnyttjade Pogbas precisa passning två minuter före full tid. Det var Zlatans andra mål på Zorya Luhansk under gruppspelet i Europa League.

Matchen, som på grund av det spända politiska läget i Ukraina spelades i Odessa 90 mil från Luhansk, präglades långa stunder av lågt tempo och slarv. Det viktiga var att vi vann och gick vidare, sade Mchitarjan.