2016年12月18日星期日

Suarez och Messi briljerade i Barcelonas derbykross

Barcelona fortsätter jakten på Real Madrid i kampen om La Liga-titeln. Barcelona krossade Espanyol i det katalanska derbyt. Tvåmålsskytten Luis Suarez och Leo Messi briljerade på Camp Nou i 4-1-segern. Barcelona spelare bar lagets Billiga Fotbollströjor kram tätt för att fira sin seger.
Och det var de blåröda som tog initiativet direkt mot Espanyol. Redan i den 18: e minuten bröt Luis Suarez, som nyligen krita på ett nytt femårskontrakt i en FC Barcelona tröja, 1-0 till Barca.
Leo Messi stod för en imponerande soloprestation, men tappade både balans o och boll. Då snappades den upp av Luis Suarez som sköt in 2-0. Bara minuten senare ökade Jordi Alba på till 3-0 – innan Espanyol reducerade genom David Lopez.
Messi kom fram på högerkanten, spelade in bollen till Luis Suarez, som på en touch chippade tillbaka bollen till Messi som tagit sig in i straffområdet. Bollen rullade retfullt mellan benen på målvakten och in i mål.
Messi, som hade lekstuga matchen igenom, fångade upp en utsökt chippass från Suarez, drog till på volley och såg bollen rulla in mellan benen på Roberto Jimenez i bortamålet. Messi är som en spelare på PlayStation, säger Suarez till spanska Marca.

Barca är nu tre poäng efter ”Los Blancos”, som har en match mindre spelad.