2016年8月28日星期日

Rakitic avgjorde tätt bortamöte

FC Barcelona Athletic Bilbao på Omgång andra Primera División nederlag. Vid 1: 0 seger mot bordet femte försäsongen lämnade ett tidigt mål från Ivan Rakitic. Även om vädret är regnigt, fläktar bär Barca Billiga fotbollströjor fortfarande glada över att firas.
Luis Enrique sade inför matchen att matchen mot Athletic Bilbao är ett av de tuffaste bortamötena du kan spela. Det blev också en tuff kamp – som ändå föll väl ut, sett med Barçaögon. På en regnig San Mames Ivan Rakitic bar bort FC Barcelona tröja kunde nicka in det enda målet i första halvlek, i ett bra inspel från Arda Turan i den 21: a minuten.
Barcas målvakt Marc-André ter Stegen gjorde en rejäl blunder, då han passade bollen rakt ut till Benat Etxebarria. Men i friläget revanscherade sig målvakten – genom att rädda skottet med ansiktet.
Segern var också den 100: e seger för Luis Enrique som huvudtränaren av de spanska mästarna, meningsfull. Rakitic drog på en enkel nick halvvägs genom den första halvan, men Luis Enrique såg hans team - saknas lik av Andres Iniesta och Neymar - spela några utmärkta passerar fotboll för att säkerställa att de gjorde det två vinster av två LaLiga matcher denna säsong.

Barcelona är därmed ett av tre lag med full pott i La Liga efter två omgångar, tillsammans med Real Madrid och Las Palmas.