2020年9月11日星期五

Portugal derrota a Croácia na liga nacional

Cristiano Ronaldo vill bli den största målskytten genom tiderna i internationell herrfotboll, efter att ha spenderat det hundraste målet med Portugal.

Av Ronaldos 101 landslagsmål kom 49 av dem efter att han fyllde 30 och han vill lägga till fler. Ronaldo firade århundradets milstolpe genom att lägga upp en video med några av sina mål för Portugal med fotbollsmatchen: ”En enorm stolthet över att nå detta historiska märke till tjänst för vårt lag! När jag får veta att jag kan nå 100, säger jag att det inte räcker ... 101. "

Även på lördag spelade Portugal mot Kroatien. Även om Ronaldo inte spelade på grund av en tåinfektion, vann Portugal en historisk 4-1-seger över Kroatien.

Spelet började med en stor attack från Kroatien, men vände. João Cancelo med Portugal-tröjor gjorde mål i den 41: e minuten. Saker och ting förbättrades inte mycket under andra halvlek för det kroatiska laget. Diogo Jota gjorde mål på 58 minuter och på 70 gjorde João Félix 3-0.

Medan Kroatien inte hade viktiga mittfältare Luka Modric och Ivan Rakitic, efter att deras förbund enades om att inte välja dem innan den europeiska klubbsäsongen började. Den portugisiska André Silva lyckades dock göra ytterligare ett mål under de sista sekunderna av matchen och gjorde 4: 1 i slutresultatet.