2016年5月17日星期二

Ibrahimovic bryter PSG rekord i Nantes stoja

Paris (AFP) - Zlatan Ibrahimovic väg hem en minut från tid att bryta Paris Saint-Germain s enda säsong Ligue 1 poäng rekord i en 4-0 rout av Nantes sent lördag.
Med titeln långa insvept och en fransk-cupfinalen mot bittra rivaler Marseille att komma en vecka senare, den natten var allt om Ibrahimovic och hans strävan att bryta 37-mål enda säsong PSG rekord på Parc des Princes.
Starta spelet med 36 mål, den svenska anfallaren tangerade 1997-1998 klubb register över argentinska Carlos Bianchi i den 18: e minuten med sin 37: e för säsongen.
Ibrahimovic kvittas då hans rekord 38th en minut från tid från Javier Pastore kors för att avsluta en match lång strävan som hade sett uppsättningen att hindra honom.
"Jag känner mig mycket känslomässigt. Idag är en mycket speciell dag efter fyra år tillsammans vinnande massor av troféer," sade Ibrahimovic.
"Tack" Ibracadabra ", dessa fyra år kommer att finnas kvar i mitt hjärta."
Ibrahimovic sade att han hoppades att PSG skulle hålla på att vinna, och tillade: "! Utan Ibra är det svårt, men det är möjligt"
Det var det perfekta slutet på sin sista match på Parc i en PSG skjorta innan de lämnar för nya betesmarker och han omedelbart ersätta, men inte innan hans barn sprang på planen bär PSG replika tröjor bär namnen kungen och Legend på ryggen - - en hänvisning till Ibrahimovics fredag ​​tweet att tillkännage sin avgång: "jag kom som en kung, lämnade som en legend."
Om någon hade varit några tveksamheter som natten var om, som säkert skingras i den 10: e minuten när marken som ett steg till applådera deras talismanic import.
Att bära nummer 10 Jersey, Ibrahimovic erkände folkmassan som Nantes villigt tålmodigt väntade nästan en minut innan en frispark.
Den besökande försvar tycktes tvinga på mer än ett sätt mot ett lag klart avsikt enbart på att inrätta sin center-forward att göra mål.