2016年5月31日星期二

Sverige stärkande för Zlatan farväl efter EM 2016

Rapporter i Sverige i helgen tyder på att anfallaren kommer att avgå från internationella åtgärder. "Inga kommentarer" från svenska FA chef Hkan Sjöstrand.
Zlatan Ibrahimovic är att dra sig tillbaka från internationell fotboll efter EM, olika medier i Sverige har rapporterats.
Nationella dagstidningar DN och Expressen sade att 34-åriga Sverige kaptenen redan hade fattat beslutet att gå i pension efter turneringen i Frankrike men inte ge källor.
Ibrahimovic spelade sin sista match för PSG denna månad och meddelade att han kommer att lämna perenna Ligue 1 mästare för en ännu okända resmål efter fyra år i Paris. Rykten överflöd att han kommer att länka upp med sin tidigare tränare i Inter, José Mourinho, på Old Trafford efter den portugisiska installerades som Louis van Gaal ersättare förra veckan.
Generalsekreterare i Svenska FA, Hkan Sjöstrand, vägrade att kommentera rapporterna. "Jag vill inte spekulera," sade han till Expressen.
Om rapporterna är sanna, kommer Ibrahimovic spela sin sista match för Sverige på hemmaplan nästa helg mot Wales. Anfallaren har redan uteslutits av matchen mot Slovenien på Swedbank Stadion på måndag, hemma hos Malmö FF, där han började sin karriär.
Sverige spelar Irland, Belgien och Italien i grupp E i EM, som drar igång den 10 juni.

En annan veteran Sverige internationellt, Kim Källström, redan har meddelat att han går i pension efter turneringen. "Jag tror att det är rätt att kalla tid på min karriär efter en stor turnering som euro", sade 33-åriga Grasshopper Zürich mittfältare, som har 127 landskamper för Sverige.

2016年5月30日星期一

Real Madrid vinner Champions League-titel

Kanske det bara finns ingen karma inom idrotten. Eftersom ibland gott aldrig gjort, oavsett hur grymt öde lidit, hur sorgligt fel. Atletico Madrid förlorade 2014 UEFA Champions League-finalen kors town rivaler Real Madrid efter att ha gett bort ledningen i sista sekunderna. Och på lördag, Atleti förlorade mot Real igen i ett omspel för den största vinsten i klubbens fotboll, vacklande 5-3 i straffar.
Som för två år sedan, var det mittback Sergio Ramos som skulle plåga de Mattressmakers. Då sände sin 93: e minuten equalizer spelet till extra tid, där Real sprang iväg med spelet 4-1. Den här gången, hans 15: e minuten rusning på målet tröskel sätta Real framåt för mer än en timme i 1-1 slips. Antoine Griezmann skulle missa en andra halvlek straff för Atletico, men unga Yannick Ferreira Carrasco fick en 79-minuters equalizer.
Juanfran missade Atletico fjärde straff i straffar, men efter en poänglös extra tid spelades, pinga den tog i stolpen. Varpå Cristiano Ronaldo förseglade Real Madrids 11: e europeiska titel - fyra mer än någon annan klubb.

Här är en annan grym sånt: i sina senaste 10 head-to-head spel, hade Diego Simeone: s stout defensiv maskin förlorade mot Real bara en gång samtidigt vinna fem gånger.

2016年5月27日星期五

Spanien trupp kommer i Österrike inför Euro 2016 värma upp sammandrabbningar

Spaniens Euro 2016 truppen möttes av ett hav av rött när de anlände till laget hotell i Österrike på torsdag som nedräkningen till nästa månads turnering fortsätter att ta fart.
Vicente del Bosque sida kommer att träna i Schruns i Montafon Valley i västra Österrike inför en uppvärmning konflikt med Bosnien och Hercegovina.
Supportrar var ute i kraft för att välkomna Del Bosque och hans preliminära trupp som spelarna stannade för att skriva autografer och posera för bilder med fans.
Truppen landade på Friedlchshafen flygplats i södra Tyskland tidigare på torsdag innan du slutför resan till Österrike med buss.
Fans bär traditionella hem skjortan av La Roja kantade vägen i hopp om att få en glimt av spelarna när de anlände till hotellet på den ljusa röda tränare.
Spanien spelar den första av sina tre uppvärmnings spel på AFG Arena - hem för St Gallen - i Schweiz, bara en kort resa över gränsen, på söndag.
Det fanns vissa uppmärksammade namn utelämnas i den spanska truppen, inklusive Diego Costa, Fernando Torres och Juan Mata som de bud för att vinna EM för tredje gången i rad.
På ytan, Spanien kvalificerande rekord av nio segrar av 10 går in i turneringen ser imponerande men de sällan levererade föreställningar att föreslå att de kunde plocka upp en tredje titel eller förvisa minnen av sin VM 2014 misslyckande.

Ingen kommer att bli hårdare för att bevisa tvivlarna fel än Del Bosque i vad som ser ut att bli hans sista hurra som Spaniens tränare.

2016年5月24日星期二

Spanien avspark Euro 2016 förberedelser

Dubble regerande mästare Spanien startade förberedelserna inför Euro 2016 på måndag med en första samling som innehöll bara åtta av de 25 spelare som kallas upp med buss Vicente del Bosque för nästa månads turnering, med de andra fortfarande bundna av klubbåtaganden.
Bland dem som deltog i mötet på den spanska federationen Las Rozas sportkomplex nära Madrid var Chelsea spelare Cesc Fabregas, Pedro och César Azpilicueta, Athletic Bilbao Aritz Aduriz och Mikel San Jose, Manchester Citys David Silva, Villarreal Bruno Soriano och Celta Vigos Nolito.
Tio andra aktörer i förra helgens Cup finaler, bland annat Copa del Rey mästarna Barcelona, ​​har fått flera extra dagar innan återförening gruppen den 28 maj direkt i Österrike där laget kommer att träna från 26 maj-1 juni, strax före offentliggörandet av den slutliga 23-manna trupp till turneringen den 31 maj.
Spelare från Atletico och Real Madrid, som spelar Champions League-finalen i Milano på lördag, kommer att ansluta sina lagkamrater den 4 juni, nio dagar innan Spaniens första match den 13 juni mot Tjeckien i Toulouse, och kommer endast att vara tillgänglig för en pre -tournament vänlig mot Georgien den 7 juni.
"Framställningen från idag enbart innebär att tänka på den dagen", säger mittfältaren Fabregas. "Många av våra lagkamrater har ännu inte kommit. Vi hoppas att de alla kommer i form frisk och redo för den stora tävlingen."
Mittfältare Silva insisterade han raring att gå efter återhämta sig från ett lår skada.
"Jag kommer med en hel del av lust, väl återhämtat sig från min skada. Den här veckan kommer att bli den tidsfrist (för återvinning) och jag ska vara i full form."
Del Bosque som heter också 11 uncapped lovande yngre spelare bulk upp sin trupp för vänskapsmatcher mot Bosnien och Hercegovina och Sydkorea den 29 maj respektive 1 juni.

Spanien, budgivning för att bli det första landet att vinna turneringen fyra gånger, också möta Turkiet och Kroatien i grupp D.

2016年5月23日星期一

Ciman uppringd av Belgien för Euro 2016

Laurent Ciman har kallats upp av Belgien för EM och kommer att börja träna med laget i Schweiz på måndagen, sade den belgiska fotbollsförbundet på söndag.

30-åriga ansluter sig till truppen som täckning efter en rad skador på innerbackar . Kapten Vincent Kompany har redan uteslutits ur turneringen i Frankrike och Club Brygge paret Björn Engels och Thomas Meunier är tveksamma efter att plocka upp skador i slut spel av efter säsongen slutspel i Belgien. Ciman, som spelar i Montreal Impact, var i Belgien trupp i VM i Brasilien för två år sedan. Belgien har en veckas förberedelser i Lausanne innan en uppvärmning vänskapsmatch mot Schweiz på lördag i Geneve. Belgarna också spela Finland och Norge i Bryssel nästa månad innan de börjar turneringen mot Italien i Lyon den 13 juni Deras andra motståndare i grupp E blir Irland och Sverige.

2016年5月20日星期五

Euro 2016 lag förhandsvisning: Albanien förbereda sig för en stor debut turnering

Albanien förväntas inte vara här alls eftersom detta kommer att vara deras första stora turnering. Kvalifikation för knockout scenen skulle betraktas som en stor framgång.
Albanien pipped Danmark och Serbien till tvåorna plats, även om det var deras kontroversiella match mot den senare i Belgrad, som albantilldelades 3-0 efter nedläggning, som tippas skalan till deras fördel. En fästande seger 3-0 i Armenien utlöste vilda scener av jubel.
Gianni De Biasi snäva, kompromisslösa enheten kan anpassas till turnering fotboll, men det bästa Albanien kan hoppas på är att utmana Rumänien för tredje plats. Det kan vara ett alltför stort fråga.
Försvararen är kanske bäst spelare sitt lands någonsin och är med rätta betraktas som en nationell ikon. Cana kommer kaptenen sidan och kombinerar en orädd inställning med graden av lugn som toppnivå erfarenhet ger.

Den italienska utsågs 2011 och ledde Albanien till vissa uppmuntrande resultat i VM kvalificerade. Seger i Portugal fick det här laget Euro 2016 kampanj iväg till en märklig start, och De Biasi har ingjutit organisation och tro i hans spelare.

2016年5月19日星期四

Englandsquaden tåg tillsammans för första gången inför Euro 2016

Roy Hodgson sätter de flesta av hans provisoriska 26-trupp genom deras steg när de försök att vinna en plats i hans sista 23.
The Three Lions saknades deras Liverpool och Manchester United kontingent - som fortfarande har klubbåtaganden i Europa League och FA-cupen respektive.
Leicester City duo Danny Drinkwater och Jamie Vardy var närvarande under sessionen - färskt från Foxes "open-top buss parad på måndagen efter deras saga Premier League triumf.
Fit-igen Arsenal mittfältaren Jack Wilshere var en annan aktiv på St Georges Park, med Hodgson glad över hans återkomst till fitness.
Men den 68-åriga var utan Cahill som försvarare miste om sessionen på grund av en mindre knock.
Wayne Rooney var otillgänglig på grund av United engagemang i FA-cupfinalen mot Crystal Palace på lördag men han har välkomnat Marcus Rashford s förtjänade England uppbådet och förväntar sig att Red Devils tonåring att driva Roy Hodgson för en plats i finalen Euro 2016 truppen.
Mindre än tre månader efter spricker på scenen på Old Trafford, den 18-åriga har valts som en av de 26 spelare för de tre Lions kommande förberedelsematcher.
Rashford var stand-out ingå i måndagens trupp och firas med en fin strejk följande dag som United vann Mouth 3-1, tar hans etikett till åtta mål på 17 matcher.
Det är ett genombrott som har grundligt imponerad Rooney, som till fullo förväntar hans tonårs lagkamrat att lysa när han anknyter till England.
"Ja, det är (extra) men han förtjänar det," Förenta kaptenen berättade MUTV av Rashford uppgång.
"Jag tror att först och främst är det bara varit bra att se sin inställning för en ung pojke. Han har kommit in, lyssnade till chefen och spelarna, han arbetat hårt och har en riktigt bra attityd.
"Han förtjänar fullt sin chans i Man United och nu i England truppen. Jag är säker på att han kommer att ge Roy ett svårt beslut att göra när det gäller att försöka komma in i 23.
United engagemang i FA-cupfinalen regler Rashford av söndagens vänskapsmatch mot Turkiet, men anfallaren skulle vara i linje för sin internationella debut mot Australien den 27 maj.

Hodgson planerar att nämna hans sista Euro 2016 trupp i dagarna efter den matchen, före tidsfristen 31 maj för att bekräfta truppen till UEFA.

2016年5月17日星期二

Ibrahimovic bryter PSG rekord i Nantes stoja

Paris (AFP) - Zlatan Ibrahimovic väg hem en minut från tid att bryta Paris Saint-Germain s enda säsong Ligue 1 poäng rekord i en 4-0 rout av Nantes sent lördag.
Med titeln långa insvept och en fransk-cupfinalen mot bittra rivaler Marseille att komma en vecka senare, den natten var allt om Ibrahimovic och hans strävan att bryta 37-mål enda säsong PSG rekord på Parc des Princes.
Starta spelet med 36 mål, den svenska anfallaren tangerade 1997-1998 klubb register över argentinska Carlos Bianchi i den 18: e minuten med sin 37: e för säsongen.
Ibrahimovic kvittas då hans rekord 38th en minut från tid från Javier Pastore kors för att avsluta en match lång strävan som hade sett uppsättningen att hindra honom.
"Jag känner mig mycket känslomässigt. Idag är en mycket speciell dag efter fyra år tillsammans vinnande massor av troféer," sade Ibrahimovic.
"Tack" Ibracadabra ", dessa fyra år kommer att finnas kvar i mitt hjärta."
Ibrahimovic sade att han hoppades att PSG skulle hålla på att vinna, och tillade: "! Utan Ibra är det svårt, men det är möjligt"
Det var det perfekta slutet på sin sista match på Parc i en PSG skjorta innan de lämnar för nya betesmarker och han omedelbart ersätta, men inte innan hans barn sprang på planen bär PSG replika tröjor bär namnen kungen och Legend på ryggen - - en hänvisning till Ibrahimovics fredag ​​tweet att tillkännage sin avgång: "jag kom som en kung, lämnade som en legend."
Om någon hade varit några tveksamheter som natten var om, som säkert skingras i den 10: e minuten när marken som ett steg till applådera deras talismanic import.
Att bära nummer 10 Jersey, Ibrahimovic erkände folkmassan som Nantes villigt tålmodigt väntade nästan en minut innan en frispark.
Den besökande försvar tycktes tvinga på mer än ett sätt mot ett lag klart avsikt enbart på att inrätta sin center-forward att göra mål.