2017年4月25日星期二

Drömmål av Chelsea – som går mot PL-titeln

Under tisdagskvällen tog Chelsea ett stort kliv mot att säkra Premier League-titeln. Laget besegrade då Southampton med 4-2 på hemmaplan och har nu sju poäng ner till tvåan Tottenham med en match mer spelad. Diego Costa, bar blå Billiga Fotbollströjor, blev hjälte i spelet för att göra två mål.
Diego Costa hade inte gjort mål på fem raka Premier League-matcher. Costa, som inte nätat på fem matcher, dessa två mål gjorde Costa den näst snabbaste spelaren i Chelsea tröja för att nå 50 Premier League-mål.
Chelseas första heta chans kom i den femte minuten. En chans som dessutom resulterade i ett 1-0-mål. David Luiz lade fram bollen till Diego Costa i dljupled. Costa tog emot och väntade in Eden Hazard. Trots att de båda Chelsea-spelarna var omringade av motståndare lyckades Costa hitta Hazard. Hazard å sin sida lyckades hitta målet med ett kliniskt avslut nere till vänster. Målet följdes av en jämn och underhållande fas av matchen.
54:e minuten. En kort hörna från Cesc Fàbregas till Eden Hazard, tillbaka till Fábregas och inlägg. Ett inlägg som Diego Costa smet före Ryan Bertrand på och nickade in 3-1. En sex matchers lång måltorka var därmed bruten.

2017年4月23日星期日

Barça vände och vann högklassig ”El Clásico”

El Clasico mellan Real Madrid och Barcelona blev en sprakande och högdramatisk fotbollstillställning.  Det lockade också tusentals fotbollsfansare Billiga Fotbollströjor att titta på, det var verkligen ett spel som du inte får missa. Till slut fick Lionel Messi sista ordet, när han sköt 3–2 på tilläggstid. Och plötsligt är toppstriden i La Liga vidöppen.
Lionel Messi slogs blodig av Marcelos armbåge. Sen tog han över El Clasico fullständigt. Ett mål gjorde argentinaren samtidigt som han försökte stoppa blödningen från munnen. Det andra – och avgörande – kom med tio sekunder kvar av dramat.
Det borde egentligen inte gå för ett FC Barcelona som är fullare av hål än en innebandyboll att hålla drömmen om La Liga-titeln vid liv, Messi återupptar hoppets eld.  Bollen spelades in till Leo Messi som med ett mycket vackert och behärskat avslut avgjorde matchen med sitt 3-2-mål. Målet var argentinarens 500:e i FC Barcelona tröja.
I Barcelona är det Leo Messi, Neymar och Luiz Suarez som måste göra det. Det räcker när Leo Messi är så omänskligt bra som på söndagen men över en säsong kommer det troligen inte ta dem hela vägen.
För Real Madrid är fortfarande – i kraft av en match mindre spelad – storfavorit till att ta hem La Liga. Trofén är fortfarande deras att förlora. Det kan inte ens världens bäste fotbollsspelare ändra på.

2017年4月20日星期四

Rashford hjälte i förlängningsdrama - United till semifinal

Manchester United är klart för semifinal i Europa League. Manchester United har haft en tuffare afton än vad de hade hoppats på. Trots att vinna spelet var Ibrahimovics skada också en stor förlust för Manchester United. Tusentals Manchester United-fans som bär Billiga Fotbollströjor är nu mycket oroliga för Ibrahimovic.
Marcus Rashford, som visat prov på rejäl oskärpa framför mål tidigare under matchen och missat ett par fina lägen, var mannen som avgjorde. Marouane Fellaini vann en nickduell och just Rashford fick hand om bollen. Den 19-årige bar Manchester United tröja gjorde en bra tur innan han placerade bollen i ett mål med sin vänstra fot. Tidigare under matchen hade Henrikh Mkhitaryan gett hemmalaget ledningen innan Sofiane Hanni kvitterat.
I den absolut sista sekunden, i den 91:a matchminuten, landade svensken riktigt illa efter en duell. Han tog sig för höger knä och grimaserade av smärta innan han fick ledas av planen. Nytt kontrakt eller inte, lindrigt eller allvarligt – en sak är säker: Manchester United har behövt Zlatan. Det har inte varit riktigt så fantastiskt som båda hade hoppats på, men det skulle i alla fall krönas med en europeisk titel i Stockholm.

2017年4月18日星期二

Real Madrid till semifinal – Cristiano Ronaldo nådde 100 mål

Real Madrid är klart för semifinal i Champions League – efter ett stort drama mot mot Bayern München. Cristiano Ronaldo avgjorde, med tre mål, när spanjorerna vann med 4–2 efter förlängning. Fantastiskt spel för Ronaldo, nu Ronaldo bära Billiga Fotbollströjor bli den första spelaren att nå 100 mål. Denna match bjöd på allting och efter en otrolig dramatik så avancerade Real Madrid vidare till sin sjunde raka semifinal i Champions League.
Cristiano Ronaldo kände väl det, och punkterade allt hopp med kvällens tredje mål, 3–2 och sammanlagt 5–3, ensam med framspelaren Marcelo och några decimeter framför densamme. Två gånger offside och hattrick för Crille från Madeira alltså, i en match som faktiskt inte tillhör hans bästa. Cristiano Ronaldo alltid här i Real Madrid tröja för att skapa magi i viktiga ögonblick. Ronaldo bad även fansen efter slutsignalen att de inte skulle bua åt honom, vilket var fallet när Bayern tycktes ha grepp om matchen.
Det var fjärde gången Real Madrid slog ut Bayern München i kvarts- eller semifinal i Champions League. Vid de tre tidigare tillfällena har det slutat med att den spanska huvudstadsklubben har vunnit turneringen.

2017年4月16日星期日

Manchester United tätade till titelracet

Det blev ingen rolig tillställning för Chelsea när man på påskdagen resten till Old Trafford för möte med José Mourinhos Manchester United. José Mourinho fick sin revansch när Manchester United tog en stark 2-0-seger mot Chelsea. Det var en viktig seger för Manchester United, spelare och fans hade en Billiga Fotbollströjor var alla jublade av segern.
Att Zlatan Ibrahimovic, som bänkades från start, skulle behöva vila är befängt med tanke på att svensken hade nästan tre veckor ledigt mellan den 16 mars och 4 april. Det var första gången Zlatan Ibrahimovic inledde en Premier Leauge-match på bänken – men han hade ingen anledning att misströsta. Mourinho gav Marcus Rashford chans som en central anfallare och efter sju minuter hade 19-åriga hade Manchester United tröja exploderar i glädje på planen .
Rashford tog emot en djupledspassning från Ander Herrera och var iskall när han ryckte ifrån David Luiz och tryckte in bollen bakom Asmir Begovic. Andra halvlek hade pågått i tre minuter när Ander Herrera fick skottläge innanför straffområdeslinjen. Bollen touchade en täckande Kurt Zouma, ändrade riktning och ställde Begovic.
Resultatet 2-0 stod sig och United tog därmed en urstark seger mot tabellettan. Det innebär att ligatiteln kan vara hotad för Chelsea – Tottenham ligger nu endast fyra poäng bakom och lurar.

2017年4月13日星期四

Ronaldo ordnade segern med 100:e målet

Två mål av Cristiano Ronaldo vände den första kvartsfinalronden i Champions League mellan Bayern München och Real Madrid. Den spanska huvudstadsklubben vann, 2–1, på Allianz Arena. De båda målen gör Ronaldo historisk. Han är nu den första spelaren att göra etthundra mål i de europeiska turneringarna. Fans som bar en Ronaldo Billiga Fotbollströjor var alla glada för att fira sin idol nya rekord.
Bland Madrid-fansen och spansk media hade det diskuterats kring ifall BBC skulle starta matchen. Matchen inleds som väntat, Bayern anfaller från start, och allra främst via Real Madrids vänsterkant. Arturo Vidal stod för en stenhård nick som seglade in bakom Jesus Navas till 1-0. Kvitteringen kom tämligen omgående efter halvtidsvilan. Cristiano Ronaldo löpte fint in i straffområdet och slog på volley in 1-1. Ronaldos första CL mål i en Real Madrid tröja sedan den 27 september.
Ronaldo stod även i händelsernas centrum gällande en utvisning. Portugisen skulle även trycka in ledningsmålet. Inhopparen Asensio spelade fram när Ronaldo dök in i boxen och petade in 2-1 - hans 100:e mål i Europaspel.
De mesta mästarna styr fortfarande över Europa, den meste målskytten avgör alltjämt de stora matcherna. Tiderna förändras, åren går. Real Madrid och Cristiano Ronaldo består.

2017年4月11日星期二

Dybala tvåmålsskytt - när Barcelona krossades

Barcelona visade att storförlusten mot PSG för snart två månader sedan inte var en engångsföreteelse när de åkte till Turin, ställde ut skorna och förlorade med 3-0 mot ett inspirerat Juventus. Nästan alla Juventus supportrar bar en svart vit rand Billiga Fotbollströjor var jublade för att fira denna stora vivtory.
Stor segerorganisatör blev Paulo Dybala med dubbla klassmål. Hemmalaget fick en drömstart på matchen. Redan i den sjunde minuten gav Paulo Dybala Juve ledningen med ett mycket vackert, knorrat avslut i det bortre hörnet. Dybala var skoningslös när han fick chansen med vänsterfoten i den första kvartsfinalen mot Barcelona. Redan i den sjunde minuten visade 23-åriga i Juventus tröja från Laguna Larga i centrala Argentina, att han är en av Europas vassaste anfallare.
En perfekt stickare i djupet frispelade Andres Iniesta, men hemmakeepern Gianluigi Buffon gjorde en avgörande räddning. Några sekunder senare stod det 2–0 till Juventus. Dybalas andra mål i matchen påminde om det första. Nu serverades han en snett inåt bakåt-passning av Mario Mandžukić, kroaten som har skolats om till vänsterytter.
Barcelona inledde den andra halvleken bra. Passningsspelet var rakare, snabbare och laget skapade några reduceringschanser. Gianluigi Buffon höll dock tätt och i den 55:e minuten gjorde Juventus 3–0.
Segern gör att Juventus förlängde sin långa förlustfria svit, till 22 matcher, på hemmaplan i Champions League. Nu har laget ett bra utgångsläge inför returen i Spanien.

2017年4月9日星期日

Bayern duns Dortmund att täta Der Klassiker win

Bayern München flyttade ett stort steg närmare att vinna en femte successiva Bundesliga titeln efter en lätt seger över Borussia Dortmund i Der Klassiker. Tusentals Bayern fans klädd Billiga Fotbollströjor var alla glada för att fira för sitt lag stora seger.
Bayern München krossade Borussia Dortmund 4-1 på lördag, utan att få ut av tredje växeln, underströk det både bayrare hänsynslösa maskiner och överflöd av vapen.
Det kan ha varit ett halvt dussin mål för Bayern. Ledarna var 2-0 upp i öppningen 10 minuter, Franck Ribery första gången skott att bryta dödläget. Robert Lewandowski fördubblades ledningen på en frispark innan Raphael Guerreiro minskade underskott. Nu Lewandowski med mål nr 25 på säsong i Bayern München tröja att dra nivå med Aubameyang. Arjen Robben gjorde 3-1 innan Lewandowski straffområde förseglade en övertygande seger.
Segern restaurerade Bayern 10-poängs ledning vid toppmötet efter RB Leipzig seger över Bayer Leverkusen tidigare på lördag med bara sex omgångar kvar. Carlo Ancelotti sida ser ostoppbar när de närmar sig ett rekord 27 tyska titeln och ändå ha en europeisk och nationell diskant i siktet.

2017年4月4日星期二

Zlatan kvitterade på straff i 94:e

Manchester United var på väg mot sin andra förlust på hemmaplan i Premier League. Zlatan Ibrahimovic räddade en poäng från straffpunkten i matchens sista minut, men mentalt var 1 - 1 hemma mot Everton en förlust. Es war Zlatan, rettete den Red Devil wieder, der rote Billiga Fotbollströjor in der Verletzungszeit zog.
Everton tog ledningen i den 22:a minuten, när mittbacken Phil Jagielka bjöd på en akrobatisk spark som fick bollen att slinka mellan Manchester United-keepern David De Geas ben efter en hörna.
United försökte trycka på för att få in en kvittering och i paus bytte man in den nyligen skadade stjärnan Paul Pogba. Men hemmalaget hade svårt att få hål på Everton. Med 20 minuter kvar att spela hittade Zlatan Ibrahimovic nätet, men då höjde den assisterande domaren sin flagga för offside och målet dömdes bort. Målet var Zlatans 16:e i Premier League den här säsongen i Manchester United tröja.
Ibrahimovic trodde att han kvitterat till 1-1 med 20 minuter kvar av matchen men fick målet underkänt för offside, en hårfin sådan. Efter många om och men blev det en comeback att minnas, både för United och lagets supersvensk. Med detta resultat slösades ytterligare en chans att knappa in på toppen bort.