2016年7月28日星期四

Aubameyang riktar titlar med Dortmund

Berlin (AFP) - Star anfallare Pierre-Emerick Aubameyang riktar titlar nästa säsong med Borussia Dortmund, som har tillbringat 117 miljoner euro ($ 128.5m) i att åtta nya värvningar, att bryta Bayern München grepp i Tyskland.
Aubameyang, 27, har kopplats till en stötfångare flytta till Pep Guardiola-ledda Manchester City, men hällde mer kallt vatten på alla spekulationer genom att säga att han vill vinna titlar med Dortmund, där han har ett kontrakt till 2020.
Bayern har vunnit Bundesliga titeln för de senaste fyra säsongerna i rad och möta Dortmund för den tyska Super Cup titel den 14 augusti.
Borussia, som slutade tvåa i Tysklands bästa flyg förra säsongen, har sålt försvarare Mats Hummels till rivaler Bayern München, medan Ilkay Gundogan och Henrich Mchitarjan har gått Manchester City och United respektive.
Men Dortmund har tecknat Tyskland angriper mittfältare Andre Schuerrle från Wolfsburg och Mario Götze, som är tillbaka efter tre år med Bayern, som en del av åtta nya tillägg.
"Jag vill vinna titlar denna säsong med Goetze och Schuerrle i laget," Aubameyang berättade tidningen Sport Bild.
"Deras överföringar är spektakulära, de kommer att göra oss gott och vår potential är enorm.
"Vårt mål måste vara att vinna åtminstone en titel", tillade Afrika Footballer of the Year.
Gabon anfallaren gjorde 39 mål i alla tävlingar förra säsongen som Dortmund gjorde 82 gånger i Tysklands toppen flygning, två mer än mästare Bayern.
Vid sidan av VM-vinnare Goetze och Schuerrle, har Dortmund lagt Marc Bartra från Barcelona, ​​Sebastian Rode från Bayern, Emre Mor från Danmarks Nordsjaelland, Ousmane Dembele från Rennes, Mikel Merino från Osasuna och Rafael Guerrerio från FC Orient.
"Vi har tecknat en hel del unga spelare, men dessa är alla killar med stor talang", säger Aubameyang.

"The Dortmund sättet är det rätta sättet att vinna titlar", tillade anfallare.

2016年7月22日星期五

Sortering Mario Götze övergång till Borussia Dortmund

Borussia Dortmund avslutade överföringen av Mario Götze på torsdag, slutar en misslyckad treårigt projekt på Bayern München och tillbaka honom till klubben där han gjorde sitt namn. Klubben meddelade Goetze kommer att underteckna ett 4-års kontrakt i avvaktan på en fysisk, med övergångssumman rapporteras till miljoner € 26, enligt kicker.
Goetze utträde väntat i månader. Hans situation i Bayern, som köpte honom från Dortmund för 37 miljoner € 2013, blev ohållbar. Hyped som "tyska Messi" när han skrev, Goetze aldrig utvecklats till mer än en roll spelare och plats starter i Pep Guardiola, ridning bänken för de största spelen. När Bayern mässing och inkommande tränare Carlo Ancelotti upprepade gånger stötte den nu 24-årige mot en rörelse i sommar, den enda frågan var där han skulle gå, och det finns ingen bättre plats för Goetze än Dortmund.
Det är svårt att säga vilket parti kommer att dra större nytta av denna återförening. Goetze fyller ett uppenbart behov av BVB, som var desperat att lägga till ytterligare en spelfördelare efter avgångar Henrich Mchitarjan till Manchester United och Ilkay Gundogan till Manchester City. Goetze bör fack tillbaka till sin föredragna nr 10 roll direkt, vilket är där han trivdes i Jurgen Klopp och hjälpte Dortmund vinna två Bundesliga titlar.

För spelaren är det en chans vid inlösen, men det kommer inte att bli lätt. Goetze måste känna som om han komma tillbaka med en ex-flickvän efter att ha lämnat henne för en annan (mycket rikare) kvinna.

2016年7月13日星期三

Zlatan Ibrahimovic tar i UFC 200 före början försäsongen med Manchester United

Efter Sveriges eliminering ur Euro 2016 Ibrahimovic tar lite tid innan han får ner till affärer på Old Trafford.
Manchester United ny pojke Zlatan njuter av sin post- Euro 2016 paus genom att ta i UFC 200.
Ibrahimovic blev Uniteds manager Jose Mourinho näst signering efter att ha gått på en fri från Paris Saint-Germain på ett års affär tidigare denna månad.
Men efter Sveriges eliminering från sommarens turnering i Frankrike Ibrahimovic tar lite tid innan han får ner till affärer på Old Trafford.
Och som en del av sitt genombrott svensken var en del av kapacitetsfolkmassa i Las Vegas för UFC: s största någonsin pay-per-view-händelse.
Övergången till United ser Mourinho och Ibrahimovic återförenas efter en säsong som arbetar tillsammans på Inter, med den portugisiska övertygad fd Sverige anfallaren kommer att visa en framgång på Old Trafford.
Och chefen Mourinho säger ny pojke Ibrahimovic är redo för den största utmaningen i sin karriär.
"Zlatan är Zlatan", säger Mourinho. "Han vinner år efter år.
"Hans mål rekord är helt fantastiskt, hans passion för spelet är otroligt och det är bara möjligt med sin passion och ambition, med sin CV, att fatta beslut i detta skede av sin karriär, för den största utmaningen i hans karriär.
"Det är den största klubben han någonsin spelat för och den svåraste tävlingen han någonsin spelat i. Han är en fantastisk spelare. Jag tror att det är en vacker sak när en tränare har en spelare och några år senare, har honom igen.
"Det är vackert, absolut vacker eftersom det innebär förhållandet var fantastiskt från en personlig synvinkel och den professionella engagemang var alltför stor."

Mourinho talade till MUTV, tillade: "För några år senare, är vi tillbaka tillsammans så jag är nöjd med det och jag vet vad han kan ge oss."

2016年7月11日星期一

Cristiano Ronaldo förutspått Eder skulle betyg Euro 2016 vinnare

Portugal Euro 2016 slutlig hjälte Eder sade Cristiano Ronaldo sa till honom att han skulle gör det vinnande målet på Stade de France.
Faktum är att Lille anfallare, en 79-minuters substitut i Paris, nettas utslagsfråga från 25 yards i extra tid att ge portugisiska en osannolik en 1-0 seger över värdnationen.
Ronaldo, lagets kapten, hade tvingats bort i tårar halvvägs genom den första halvan efter att upprätthålla en knäskada efter en utmaning från Dimitri Payet, men återvände till urholkad att ge sina lagkamrater en pep talk i slutet av 90 minuter.
Eder, som hade bara gjorde tre mål för sitt land före söndagens konflikt, säger Real Madrid-stjärnan gav honom tro att hans ögonblick av ära hade kommit.
"Ronaldo sa att jag skulle gör det vinnande målet", den 28-åriga sade, som citeras av A Bola. "Han gav mig det förtroende. Men det var ett mål som hela teamet arbetat hårt för. Vi var spektakulära under hela körningen.

"Det är fantastiskt att gratuleras. Jag visste att min chans skulle komma från det ögonblick jag ringde upp. Fernando Santos kände till mina kvaliteter. Han litade på mig."

2016年7月8日星期五

Frankrike nu spelar för något mycket större än en euro titel

En mästare faller. En annan stiger - potentiellt. Och ett land läker.
Frankrike slog 2014 VM-vinnare Tyskland 2-0 i euro semifinal på torsdag och nu Les Bleus är ett spel från en tredje europeiska titel. Från en tredje raka stora titel i en turnering spelas på hemmaplan - efter VM 1998 och Euro '84. Men mest av allt, de franska är ett spel från helande sitt land för rad mega händelser franskt territorium. Och det är verkligen historien här. Om du känner att sport är bara ett utlopp för geopolitik och en tratt för nationella stämningar, det är den typ av katharsis från Frankrikes kanske smickrad seger som är ett bevis på din sats.
Leder upp till -98 VM, har rasmotsättningar kör hög i Frankrike, gjorde alla förvärras av den förhatliga vitriol utstött av höger omrörare vars namn är inte värt att nämna här. Deras ledare, vars egen dotter är att motbjudande rörelsens figure dag, sade offentligt att det franska laget var inte vit nog. Dess stjärna playmaker Zinedine Zidane var algerisk härkomst. Flera nyckelspelare var svart. Gott var av blandras. De var allt. De var Frankrike.
Och så när Frankrike lyfte VM i Paris, har grundligt revs försvararen Brasilien 3-0 i finalen - som också skulle gå på att vinna 2002 års upplaga av turneringen - det tog på nationell befrielse. Hata hade förlorat. Frankrike hade vunnit.
Denna sommar, 18 år på och med Didier Deschamps - den '98 kapten - att hantera en annan härligt skiftande och begåvade franska laget har nationen varit sveda från olika typer av sår. Det var inte så länge sedan att Paris hade ärrade djupt genom en serie av terroristattacker. Människorna i huvudstaden fortfarande skakad.

På söndag, den franska ansiktet Portugal för mästerskapet i Europa och deras nation förnyade räddning.

2016年7月5日星期二

Euro 2016: Island laget återvänder hem till hjältes välkomnande

Tiotusentals islänningar samlades i huvudstaden Reykjavik att välkomna hem nationens fotbollslag efter deras Euro 2016 kvartsfinalen.
Ledda av trummisar, spelarna gjorde sin väg genom staden i en öppen topp buss till berget Arnarhóll, där fans hälsade dem med vilda jubel.
Islands första stora turnering slutade på söndag när den lilla nationen, en av Europas minsta, förlorade mot Frankrike.
Men inte innan de hade dumpat ut England sida i omgång 16.
Den Island laget slogs 5-2 av turnering värd Frankrike på söndag, men deras bedrifter på Euro 2016 hade redan fängslat fansen hemma.
Kommer från en befolkning på knappt 329 tusen, trotsade de oddsen att kvalificera sig från gruppspelet och sedan se av England.

På vägen till den sista åtta av de europeiska turneringen, hade de också slå Österrike och, i kvalet, Nederländerna, Turkiet och Tjeckien.